Gazdaság

A negyedik hullám uralta a befektetői hangulatot

Budapesti Értéktőzsde

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX növekvő forgalom mellett 154,32 ponttal, 0,32 százalékkal 48 003,25 pontra csökkent a múlt héten.

Az összforgalom 37,936 milliárd forint volt a múlt heti 30,201 milliárd forint után. A vezető részvények vegyesen teljesítettek, mindegyik növelte a forgalmát az előző hetihez képest. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) csökkenéssel és alacsony forgalommal kezdett. A BUX a hét közepéig nem is tudott emelkedni, de csütörtökön egy százalék fölötti növekedést ért el. A részvényforgalom összértéke ugyanakkor a héten egyszer sem haladta meg az átlagos szintet.

A vezető részvények árfolyamát kibocsátói hírek nem befolyásolták jelentős mértékben, a befektetői hangulatot világszerte a járvány kiújulása határozta meg. Az Equilor Befektetési Zrt. összefoglalója az uniós helyreállítási alapról szóló híreket emelte ki a hét gazdasági eseményei közül.

Varga Mihály pénzügyminiszter nem számít arra, hogy Magyarország késve jut hozzá a forrásokhoz, de ezek elmaradása sem okozna gondot a kormány szerint. A héten a vezető részvények közül a Magyar Telekom erősödött a legnagyobb mértékben, 1,07 százalékkal. A részvények 426 forinton zártak pénteken, összforgalmuk megközelítette a 383 millió forintot.

Kapcsolódó írásaink