Gazdaság

György László: Ingyenes informatikai képzések várják az álláskeresőket

Újratervezési program

Álláskeresők és karrierváltás előtt állók számára kínál ingyenes, alapszintű programozókurzust a Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány – jelentette be közleményben az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

György László: Ingyenes informatikai képzések várják az álláskeresőket
György László
Fotó: MH/Purger Tamás

A virtuális nyári tábor résztvevői teljesen kezdőként is eljuthatnak az első saját weboldaluk önálló létrehozásáig. György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár kijelentette: „Büszkék vagyunk az Innovációs és Technológiai Minisztérium ingyenes képzésére, az újratervezés programra, amelyet a közeljövőben újabb ütemmel folytatunk.

De örömmel hívjuk fel a figyelmet más hasonló lehetőségekre, hiszen ezzel az elhelyezkedők segítése mellett még jobb teljesítményre ösztönözzük a magyar gazdaság egyik húzóágazatát.” Szél Péter, a Green Fox Academy oktatásért felelős szakmai vezetője hozzátette: „A MyFirstApp Coding Camp nyári tábor tananyagának összeállításával az volt a célunk, hogy  minél több ember számára tegyük elérhetővé az alapszintű programozási ismereteket. A kurzus módszertana a gyakorlatra fókuszál, frontális oktatás helyett pedig mentorálunk. A táborról a Myfirstapp.greenfox.academy oldalon érhetők el részletes információk.”

Kapcsolódó írásaink