Gazdaság

Jól irányított kormányzati informatikai szervezet

Számvevőszéki összegzés

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség működésének szabályozási környezetét kialakították, a szervezeti teljesítménycélokat meghatározták, azok alakulását nyomon követték és értékelték a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnél 2019-ben – derült ki az Állami Számvevőszék tegnap közölt összegzéséből.

A számvevőszék megállapította, hogy a szervezetnél az integritás kontrollok támogatták a korrupciós kockázatok kezelését.

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség a kormány által 2006-ban alapított, az informatikáért felelős miniszter irányítása alá tartozó központi költségvetési szerv. Kontrollkörnyezetét a jogszabályi követelményekkel összhangban alakították ki, rendelkezett az előírások szerinti szervezeti, gazdálkodási, számviteli szabályozásokkal. A számvevők két kisebb hiányosságot is találtak, kijavításukra javaslatot fogalmaztak meg.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom