Gazdaság

A természeti erőforrások fenntartása a jövő útja

Oktatás és szakmai gyakorlat

„Nem lehet olyan jó a felsőoktatás, ha nincs meg a kapcsolat az oktatás és a szakmai gyakorlat között. Ehhez szeretnének minél több fórumot teremteni, illetve azt, ha magától értetődő lenne ez a kapcsolattartás” – hangsúlyozta Zambó Péter, az erdőkért felelős államtitkár az Agrárminisztériumban (AM) tegnap a tárca közleménye szerint, ahol a Soproni Egyetem nyolc frissen kitüntetett, diplomás egyetemistájával találkozott.

Az AM közleményéből kiderül, hogy a most végzett diákok hidat alkothatnak az oktatás és a szakma között, hiszen a fiatalok még egyetemista fejjel gondolkoznak, de már megvannak a kapcsolataik a gyakorlatban. Zambó Péter felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy a diploma megszerzése után is folyamatosan keressék az egyetemüket, tegyék élővé a meglévő kapcsolataikat és gondoljanak az újabb továbbképzésre is, akár a doktori fokozat megszerzésére.

Az erdőkért felelős államtitkár kitér arra is, hogy a fiatalok büszkék lehetnek a választott szakmájukra, hiszen a természeti erőforrások fenntartható kezelése a jövő útja. A fiataloknak komplexen kell gondolkozniuk, hiszen az ő generációjuk felelőssége, hogyan alakul az ország környezeti állapota – nyomatékosította az erdőkért felelős államtitkár.

Kapcsolódó írásaink