Gazdaság

Újabb pályázat a kisebb cégeknek

A juttatás többek között technológiafejlesztésre és infrastrukturális beruházásokra is fordítható

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) pluszforrásaira kétszázmilliárd forintnyi keretösszegű pályázat indul, az igényelt támogatásra Budapest kivételével – Magyarország egész területéről pályázhatnak a cégek – jelentette be Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára tegnap Budapesten.

Újabb pályázat a kisebb cégeknek
2027-ig a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása lesz a középpontban
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára elmondása szerint ez a Ginop első olyan felhívása, amely Pest megyei vállalkozások számára is elérhető, köszönhetően annak, hogy a megyét támogatási szempontból le tudták választani a fővárosról. A pályázat első szakasza július 12-től 19-ig tart, a második szakaszát októberben, a harmadikat pedig jövő januárban nyitják meg.

A vállalkozások termelékenységének növelésére, technológiai, szervezeti megújulására szolgáló pályázatban a tervek szerint 1500–3000 vállalkozást tudnak majd támogatni. Kiemelte: a 2014–2020-as uniós fejlesztési ciklusban a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása volt a fókuszban, erre kellett költeni az uniós források több mint hatvan százalékát. Ez nem lesz másként a 2021–2027-es ciklusban sem – tette hozzá.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára a felhívás részleteiről elmondta, a pályázat első szakaszában százmilliárd forintra, a második és a harmadik szakaszában pedig 50-50 milliárd forintra pályázhatnak a cégek. A vállalkozások projektjeikhez 10 és 630 millió forint közötti támogatást igényelhetnek.

Az igényelt támogatást a vállalkozásoknak technológiafejlesztésre, üzleti felhőszolgáltatás és infokommunikációs fejlesztésekre, infrastrukturális beruházásokra, tanácsadási, illetve képzési szolgáltatások igénybevételére, eszközbeszerzésre és az ahhoz kapcsolódó know-how megvásárlására vagy megújuló energiák használatának a bevezetésére kell felhasználniuk – ismertette az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink