Gazdaság

Búcsút inthetünk az egyszer használatos műanyag eszközöknek

Júliustól búcsút inthetünk az egyszer használatos műanyag eszközöknek; a cél az, hogy az itthon használt helyettesítő termékek közül minél több Magyarországon készüljön - írta a pénzügyminiszter szerdán a Facebookon.

Búcsút inthetünk az egyszer használatos műanyag eszközöknek
Búcsút inthetünk az egyszer használatos műanyag eszközöknek
Fotó: MH

 Varga Mihály a bejegyzés alatti videóban elmondta: azért, hogy a zöld „átállásból” a magyar cégek is profitáljanak, 10 milliárd forintos pályázattal segíti a kormány a műanyagiparban működő vállalkozások fejlesztéseit. „A cél az, hogy az itthon használt biológiailag lebomló termékek közül minél több Magyarországon készüljön” - mondta.

Objektum doboz

Hozzátette, hogy a Ginop és a Vekop programok forrásaiból egy cég 20, de akár 400 millió forintos támogatásra is pályázhat. Az elnyert támogatásból a cégek bővíthetik kapacitásaikat, modernebb technológiára válthatnak.

A pénzügyminiszter elmondta: arra kérte kollégáit, hogy gyorsított eljárásban értékeljék a pályázatokat, így négymilliárd forintnyi támogatásról már döntés született. Az elbírálás folyamatos, hamarosan újabb vállalkozások kezdhetnek fejlesztésbe - közölte.

Kapcsolódó írásaink

Hatalmas lehetőség előtt az egyetemek

ĀStumpf István: Ellentétben a kritikákkal nem csökken, hanem jelentősen bővül a felsőoktatási intézmények szervezeti, gazdálkodási, pénzügyi, működési autonómiája a modellváltással