Gazdaság

Egyre nehezebb olcsó albérletet találni

Visszakúszó bérleti díjak

Budapesten a kiadó lakások piaca hónapok óta folyamatos élénkülést mutat, ugyanis a korlátozó intézkedések enyhítésével erősödött a keresleti oldal fizetőképessége, így a bérleti díjak júniusra átlagosan 144 ezer forintra emelkedtek, ezzel együtt elkezdődött a belvárosi lakások visszaáramlása a rövid távú kiadást célzó Airbnb-piacra.

Egyre nehezebb olcsó albérletet találni
Egyre nehezebb olcsó albérletet találni
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Így nyár végére egyre nehezebbé válik a felsőoktatásban tanulóknak kedvező árfekvésű lakást bérelni – közölte a Rentingo.com tegnap a távirati irodával.

A közösségi albérletkereső szerint az elmúlt hónapokban élénkült a budapesti albérletpiac: a járványhelyzet enyhülésével, majd a korlátozó intézkedések részleges és teljes feloldásával újraindult a vendéglátó- és szolgáltatóipar, éledezni kezdett a turizmus, amelyek hatására megugrott a kereslet a hosszú távú bérlés iránt.

Kapcsolódó írásaink

Rekordszintű a kereslet az albérletpiacon

ĀAz egyetemisták és a kiadó lakások iránt érdeklődők az idei albérletszezonban kivételes helyzetben lesznek a nagy kínálat miatt – mondta Balogh László gazdasági szakértő

Turizmus formálta albérletpiac

ĀAz enyhe emelkedés ellenére nincs reális indoka annak, hogy a bérleti díjak Budapesten elérjék a korábbi, európai összehasonlításban is magas árszínvonalat