Gazdaság

Új iparterületet alakítottak ki Balassagyarmaton

Gazdaságélénkítő beruházás

Balassagyarmat önkormányzata 21,2 hektárnyi új iparterületet alakított ki a város déli gazdasági zónájában a Terület- és településfejlesztési operatív program forrásából, a kormány 549,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást adott a beruházáshoz.

„Az elmúlt bő tíz év bebizonyította, hogy a magyar emberek munkából akarnak megélni, a kormánynak pedig kötelessége, hogy ehhez minden lehetőséget megadjon” – hangsúlyozta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a tegnapi bejáráson tartott sajtótájékoztatón.

A távirati iroda közleménye szerint az államtitkár kifejtette: a Gazdaságvédelmi akcióterv intézkedéseivel a kormány több mint 1,660 millió munkavállalót támogatott, a hazai munkanélküliség pedig az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban. Míg az eurózónában nyolcszázalékos volt a munkanélküliségi ráta, az uniós átlag pedig 7,3 százalék, addig Magyarországon mindössze 4,3 százalék volt ez a mutató – ismertette.

Schanda Tamás hozzátette, hogy az első negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye 1,9 százalékkal nőtt az előző negyedévhez képest, ezzel szemben az unió-ban 0,4 százalékkal zsugorodott a teljesítmény, az euró-zónában pedig 0,6 százalékos volt a visszaesés. Magyarországon 2020-ban a GDP-arányos beruházási ráta nagyon magas, 28 százalékos volt, ezzel a harmadik legjobb helyre került az uniós rangsorban – mondta.

Kapcsolódó írásaink