Gazdaság

Háromszázmilliárdos forrás Szombathelynek

Gulyás Gergely: Ha baloldali kormány van, akkor adóemelés is van

Szombathely a következő hétéves európai uniós fejlesztési ciklusban több mint 300 milliárd forint forrást kap majd – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap Budapesten.

Háromszázmilliárdos forrás Szombathelynek
„A baloldal idején az átlagbér a legmagasabb adókulcsba tartozott”
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A tárcavezető Hende Csabával, a térség fideszes ország­gyűlési képviselőjével közösen tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Hende Csaba már miniszterként is hatalmas érdemeket szerzett abban, hogy az előző fejlesztési ciklusban jelentős támogatások mentek Szombathelyre, hiszen a 2014 és 2020 közötti európai uniós költségvetési ciklusból 208 milliárd forint forrás érkezett a városba.

Úgy értékelt: miközben zajlik az előválasztásnak nevezett ellenzéki színjáték, addig hivatalban lévő országgyűlési képviselőként Hende Csaba azon dolgozik, hogy Szombathely és térségének a következő hétéves fejlesztési programja a lehető leghatékonyabb legyen, és a lehető legszélesebb körű konzultációt követően, komoly társadalmi támogatással készüljön el.

Hende Csaba kiemelte: Szombathely a 329,2 milliárd forintos forráson túl még a megyei TOP-pályázati rendszer 30 milliárd forintos turisztikai támogatásából is részesülhet. Megjegyezte: örül annak, hogy az amúgy az ellenzékhez sorolható jelenlegi városvezetés is tiszteli és fontosnak tartja ezt az együttműködést, és reményét fejezte ki, hogy ez a jövőben is fennmarad.

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva Karácsony Gergely ellenzéki miniszterelnök-jelölt progresszív jövedelemadóra vonatkozó terveit úgy kommentálta: amikor a baloldal kormányon volt, és a jelenlegi főpolgármester tanácsadóként dolgozott a kabinet mellett, akkor az átlagbér a legmagasabb adókulccsal adózott. Tehát az biztos, hogy ha baloldali kormány van Magyarországon, akkor adóemelés is van, ezt ismerte be a főpolgármester – mondta a miniszter.

Kapcsolódó írásaink