Gazdaság

„Fenntartható élelmiszeripari rendszereket építünk”

Fejlesztések az agráriumban

A fenntartható élelmezési rendszerek elérése érdekében még fontosabbá válik a nevelés és a tudatosságnövelő kampányok szerepe – mondta tegnap Bencsik Dávid nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár a Science Days for the UNFSS 2021 rendezvényre küldött videóüzenetében.

A fenntartható fejlődési célok eléréséhez olyan agrár-élelmiszeripari rendszerek kialakítása szükséges, amelyek fenntartható étrendeket tartalmaznak a hagyományos növényfajták felhasználásával. Ilyen transzformatív rendszerek kiépítéséhez minden érdekelt fél, köztük a mezőgazdasági termelők, a feldolgozók, a marketingszakemberek, a fogyasztók és a politikai döntéshozók koordinációja és érdekeinek összehangolása szükséges.

Kapcsolódó írásaink