Gazdaság

Félidejéhez ért a Nyugati pályaudvar átfogó karbantartása

Renoválások a csarnokban

A Nyugati pályaudvar június 19-től július 17-ig tartó átfogó karbantartása félidejéhez ért, minden munka a tervezett ütemnek megfelelően halad – közölte a MÁV Zrt. tegnap az MTI-vel. A vasúttársaság tájékoztatása szerint az elmúlt két hétben a tervezett 14 váltócseréből 11 már elkészült. Az aszfaltozás a 7–8. és a 9–10. vágányok között folyik, a csarnokban pedig most kezdődik.

A pályát érintő munkálatok, a talpfacserék, síncserék, vágányszabályozások is az ütemterv szerint haladnak. A felsővezetéki rendszer szerelését éjszaka végzik a szakemberek. A biztosítóberendezési munkák, a felújítandó jelzőhíd bontása, elszállítása, valamint a telepítendő új jelzőhíd alapozása megtörtént.

Az utastájékoztatás megújulásához szükséges nagy LED-fal és a vágányvégi táblák, illetve a hangos utastájékoztatás rendszerének kiépítése is folyamatban van. A felújítási munkákkal párhuzamosan folyik a hidegváró előtti térkőburkolat cseréje. A mintegy 18 millió utast fogadó pályaudvar infrastrukturális megújítása kiemelt cél a vasúttársaság fejlesztési terveiben – hangsúlyozta a MÁV.

A tanévkezdésre várható újranyitáskor komfortosabb, színvonalasabb környezet, egyben a jelentősebb karbantartáson áteső pályahálózat, megbízhatóbb, pontosabb vonatközlekedés várja az utasokat. A lezárás ideje alatt a Nyugatiba nem érkeznek és onnan nem indulnak vonatok. A vasúttársaság közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes előre megtervezni az utazásokat a közlekedési társaságok menetrendi keresői segítségével. A változásokról a Mav.hu/nyugati oldalon tájékozódhatnak az utasok.

Kapcsolódó írásaink