Gazdaság

Újabb emeletes motorvonatok érkeznek a hetekben

Átadták a karbantartó csarnokot

A KISS motorvonatok karbantartására a MÁV-Start Zrt. által 1,17 milliárd forint saját forrásból átalakított, nyolcezer négyzetméteres csarnokot adtak át tegnap a vasúttársaság szolnoki járműjavítója területén.

Kerékgyártó József, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója az átadáson elmondta: hazánkban egyedülálló módon egy teljes KISS motorvonat egyidejű emeléséhez alkalmas csoportemelő rendszert is telepítettek. Hozzátette: mostantól ott végzik majd a nagy kapacitású, emeletes motorvonatok karbantartását is.

Szólt arról, hogy negyven, a Stadler által gyártott emeletes motorvonat érkezik a kormány támogatásának köszönhetően, ezek főként a budapesti agglo-merációban fognak közlekedni. Jelenleg tíz KISS közlekedik a váci és a ceglédi vonalon, illetve nyáron minden hétvégén a Balatonra is lehet utazni az emeletes motorvonatokkal. A következő hetekben kilenc KISS érkezik.

Kapcsolódó írásaink

Ezer vonat Kínából

ĀA Ganzhou–Budapest-vasútvonal által egy olyan új csatorna jön létre, amely az Egy övezet, egy út kezdeményezés keretében szorosabbra fűzi a kereskedelmi kapcsolatokat