Gazdaság

Tovább erősítik az adóhatóság digitális fejlesztéseit

A családok, vállalkozások részéről egyre nagyobb az igény az online megoldásokra, ezért az adóhivatalnál is digitális fordulatra van szükség, tovább erősítik az informatikai fejlesztéseket - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán szerdán.

Tovább erősítik az adóhatóság digitális fejlesztéseit
Varga Mihály
Fotó: MH

Már a söralátéten elférő adóbevallásra sincs szükség: ötödik éve az adóhivatal készíti el az adóbevallást, csak az idén 5 és félmillió embernek - mondta.

Korábban, ha valaki nem nyújtotta be az szja-bevallását, mulasztási bírsággal számolhatott. Most akkor is érvényes az adóbevallása, ha rá sem néz: az idei évben 2,9 millió adózónak válik így automatikusan bevallássá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által kiajánlott tervezete. A NAV e-szja oldala a tavasz egyik legkeresettebb honlapja volt: a csaknem 5 millió látogató 17 százalékos növekedés egy év alatt - ismertette a tárcavezető.

Objektum doboz


 

Kapcsolódó írásaink

Véget vetnének Baranyi önkényuralmának

ĀCsaknem félszáz önkormányzati tulajdonú épület sorsáról döntött a polgármester – Eltávolíttatta a négy határon túli testvérváros címerét is a polgármesteri pulpitus mögül