Belföld

Stop Karácsony ámokfutásának!

Számíthatnak a kormány segítségére azok a kerületek, amelyeket a főpolgármester politikai alapon diszkriminál

A kormány 2,3 milliárd forintos támogatásával újulhatnak meg a csepeli utak, mert a Karácsony Gergely vezette főváros nem adott erre pénzt – közölte Németh Szilárd, a Fidesz helyi választókerületi elnöke, országgyűlési képviselő.

Stop Karácsony ámokfutásának!
Németh Szilárd: A főpolgármester egy elszabadult hajóágyú
Fotó: MH

Karácsony Gergely a veszélyhelyzetben kapott felhatalmazásával visszaélve, szakmai egyeztetés nélkül, elszabadult hajóágyúként, kizárólag politikai okból vette el a fővárosi költségvetésben útfelújításra betervezett pénzt hat nem baloldali kerülettől, így Csepeltől is – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: Karácsony, aki mindenki főpolgármesterének tartja magát, már többször hazudott a csepelieknek, például a gerincút EU-s pályázatát harmadszor bukták el, helyette méhlegelőt és rovarhotelt alakítottak ki az út mentén. Hozzáfűzte: a baloldali városvezető a végeláthatatlan dugókkal is megkeseríti a csepeliek életét, mert nem egyeztetett senkivel az útfelbontásokról.

A honvédelmi államtitkár szerint Karácsony Demszky Gábor-i mélységekbe vetette vissza a főváros fejlesztési lehetőségeit, sokkal többet ígért, vagy inkább hazudott, mint amennyit megvalósít. Véget kell vetni Karácsony ámokfutásának – hangoztatta a politikus, kiemelve: Csepel és a főváros a jövőben is számíthat a kormányzat és a Fidesz támogatására.

Borbély Lénárd (Fidesz–KDNP), Csepel polgármestere elmondta: az önkormányzat évek óta nagyszabású útépítési programot folytat saját költségvetési forrásából és a kormány támogatásából. Tizenegy éve még több mint ötven kilométer aszfaltozatlan útszakasz volt a kerületben, ez mostanra 30 kilométer alá csökkent, és megújulhattak a főváros kezelésében lévő útszakaszok is.

Jelezte, idén csaknem hárommilliárd forint értékben tizenhárom útszakaszt tudnak leaszfaltozni Csepelen. A kerületi vezető felhívta a figyelmet arra, hogy ezek az útszakaszok szerepeltek a fővárosi útfelújítási programban, de a kormány támogatása nélkül nem újulhattak volna meg.

Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője felidézte: 2017-ben a fővárosi Fidesz kezdeményezésére indult a program a földutak aszfaltozására.

Az elmúlt három év alatt ötvenmilliárd forintból több mint kétszáz kilométer földutat láttak el szilárd burkolattal, de a program folytatódik – tette hozzá a politikus. Rámutatott, Tarlós István főpolgármestersége alatt tervszerű, politikamentes volt az útfelújítási program, azonban Karácsony a rendkívüli jogrendben hat nem baloldali kerület útjfejlesztését húzta le. Kiemelte, a kormány minden álhírrel szemben évről évre sok milliárd forinttal támogatja Budapest egészének előrejutását, és a kormánynak továbbra is szándéka nemcsak a vidék, de Budapest fejlesztése is.

Kapcsolódó írásaink