Gazdaság

Tovább bővül a nemzeti parkok kínálata a fejlesztéseknek köszönhetően

Természetvédelmi célok

Rendkívüli volumenben valósulnak meg fejlesztések a nemzeti parkokban, amelynek köszönhetően idén tovább bővül az igazgatóságok kínálata, és javul a természeti környezet állapota is – írták tegnap az Agrárminisztérium sajtóközleményében.

Új kiállítások, tanösvények várják az érdeklődőket, valamint három új látogatóközpont is megnyitja kapuit idén. A közlemény szerint csak ebben az évben harminc beruházás, illetve projekt átadása történik meg országszerte. Ezekre a létesítményekre, beruházásokra, élőhely-helyreállításokra mintegy 8,7 milliárd forintot fordítottak az igazgatóságok. Ezen felül is folyamatosan zajlanak a fejlesztések, jelenleg több mint száz projekt megvalósítása van folyamatban a nemzetipark-igazgatóságoknál.

Az operatív programokból, határon átnyúló programokból és a nemzeti forrásokból összesen negyvenhatmilliárd forintot fordítanak természetvédelmi célokra az igazgatóságok. Az állandó kínálat mellett számos különleges programmal is várják a látogatókat. A nagyobb rendezvények mellett a vezetett túrák is népszerűek – áll a tájékoztatóban.