Gazdaság

Nagyobb az érdeklődés a panellakások iránt, mint a járvány kitörése előtt

Emelkedő ingatlanárak

Idén havi átlagban már többen érdeklődtek a panellakások iránt, mint a járvány előtt, a téglaépítésű használt lakások még csak megközelítik azt a szintet – közölte az Ingatlan.com legújabb elemzése.

Az ingatlanhirdetési portál több mint százezer hirdetés alapján mérte fel a panel- és a téglaépítésű lakások iránti keresletet és kínálatot, valamint a június közepén érvényes kínálati árakat. Idén januártól május végéig országosan havonta átlagosan 55 ezer érdeklődés érkezett a panellakások iránt, ami meghaladja a járvány előtti, 2019 egészére vonatkozó havi átlagot.

Az elemzés szerint a panelek drágulnak gyorsabban, a budapesti panellakások átlagos négyzetméterára 605 ezer forint volt, ami 6,1 százalékos emelkedés éves szinten. A téglaépítésű lakások négyzetméterára 4 százalékkal 825 ezer forintra nőtt. A budapesti városrészek közül a XI. kerületben 7,7 százalékkal 715 ezer forintra, a XIII. kerületben pedig 6,4 százalékkal 711 ezer forintra nőtt a panellakások négyzetméterára. A megyeszékhelyeken átlagosan 10 százalékkal, 380 ezer forintra nőtt az átlagos négyzetméterár – írták.

Kapcsolódó írásaink

Még tovább emelkednek a lakásárak

ĀIdén aligha várhatunk árcsökkenést, hiszen az Otthonteremtési Program támogatási elemei fellendítették az első fél évet, s ez várhatóan kitart az év hátralevő részében is