Gazdaság

Jelentős források a vállalkozásfejlesztésben

Megújult szolgáltatások

A kormány a járvány utáni újrainduláshoz 587 milliárd forint vállalkozásfejlesztési forrást, 2000 milliárd forint államilag támogatott kedvezményes hitelt és tőkét biztosít a cégek számára, valamint megújította a vállalkozásfejlesztés eszköztárát is – mondta György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár a vállalkozásfejlesztési tanács tegnapi ülésén.

Jelentős források a vállalkozásfejlesztésben
György László
Fotó: MH/Purger Tamás

Az államtitkár előadásában hangsúlyozta, hogy a következő másfél évben annyi vállalkozásnak tudnak majd segíteni, mint amennyit az elmúlt harminc évben 15 éves periódusokban elértek. A visszajelzések alapján a vállalkozók számára a legfontosabb szempontok a gyorsaság, a likviditás és az ütemezettség, amiket beépítettek a vállalkozásfejlesztési programokba.

Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár előadásában elmondta, hogy a kormány kiemelt célja a környezeti szempontok érvényesítése a hazai gazdasági fejlődésben, ezért 2020. februárban konkrét intézkedésekkel meghirdette a klíma- és természetvédelmi akciótervet. Hozzátette: fontos, hogy a vállalkozások a jövő zöldtechnológiáiba tudjanak fektetni.

Kapcsolódó írásaink

Óriási pénzekhez jutnak a hazai cégek

ĀGyörgy László: Magyarország kormányának az a célja, hogy minden korábbinál több cég jusson fejlesztési támogatásokhoz, főleg a legkisebb településeken azok a vállalkozások, amelyek eddig nem tudtak élni a pályázás lehetőségével