Gazdaság

Megújult az észak-balatoni vasútvonal

Közlekedésberuházás

Átadták az észak-balatoni vasútvonal mintegy 24 milliárd forintból villamosított, Szabadbattyán és Balatonfüred közti szakaszát tegnap Balatonfüreden – közölte az MTI.

Megújult az észak-balatoni vasútvonal
Mosóczi László
Fotó: MH/Purger Tamás

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kiemelte: a kormány az elmúlt időszakban több mint 300 milliárd forintot fordított közlekedésfejlesztésre a Balaton térségében. Az észak-balatoni vasútvonal első ütemben 55 kilométeren megújított szakaszán mától már villamos vontatással járhatnak a vonatok.

A korszerűsített infrastruktúrának köszönhetően a korábbi székesfehérvári mozdonycsere megspórolásával akár húsz perccel csökkent a menetidő Balatonfüredről Budapestre. Arról is beszélt: előkészületben van az északi parton az összesen mintegy 106 kilométeres vonalszakaszok felújítása, villamosítása is. A távlati cél a Balaton teljes körbejárhatóságának megteremtése környezetbarát,a tájba illeszkedő vasúttal – mondta.

Kapcsolódó írásaink

Közelebb került Békéscsaba

ĀAz, hogy a megyeszékhely be lesz kötve Magyarország gyorsforgalmi úthálózatába, konkrét vállalkozói, befektetői érdeklődést hozott, intenzívebbet, mint eddig