Gazdaság

A BKIK a fogyasztás ösztönzésével segítene a vendéglátókon

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került fővárosi vendéglátóhelyek megsegítésére #újranyitvaBP szlogennel kuponprogramot indított - jelentette be Nagy Elek, a BKIK elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

A BKIK a fogyasztás ösztönzésével segítene a vendéglátókon
A kamara programjában a fővárosi vendéglátóipari vállalkozások pályázhatnak a fogyasztásikupon-támogatásra
Fotó: MH/Katona László

Elmondta, hogy a BKIK a vállalkozások kamarai hozzájárulásából 75 millió forintos szolidaritási alapot hozott létre, amelynek terhére induláskor mintegy 10 ezer fővárosi vendéglátó a pandémia idején helytálló 10 ezer „mindennapi hőst” láthat vendégül 10-50 fős csoportban egy ebédre, vacsorára. Nagy Elek kiemelte, hogy a szolidaritási alapba a pandémiában kevésbé érintett vállalkozások befizetését is várják, hogy bővülhessen a támogatottak köre.

A kamara programjában a fővárosi vendéglátóipari vállalkozások pályázhatnak a fogyasztásikupon-támogatásra, megjelölve a vendégek körét és számát. Nagy Elek kitért arra, a fogyasztásösztönző programmal szeretnék megköszönni a pandémia idején nehéz helyzetben helytállók - köztük az egészségügyben, a közszolgáltatásban, az oktatásban, a rendvédelemben dolgozók, és szülők - munkáját is.

A BKIK a program támogatásához nagyköveteket kért fel, akik a sajtótájékoztatón üdvözölték a kamara kezdeményezését, köztük Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Kautzky Armand színművész és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Semsei Rudolf, étteremtulajdonos arról beszélt, hogy a fővárosi vendéglátóiparban hiányoznak a szakképzett munkavállalók, nehezen térnek vissza, mert tartanak a járvány újabb hullámától. Asztalos István, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesület elnöke pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a főváros turizmusának visszaépítése nemzetgazdasági érdek, ebben ügyes programokkal, összefogással lehet eredményt elérni.

A BKIK fogyasztásösztönző kampányának és eseményfinanszírozó programjának részletei, valamint a pályázati feltételek június 18-ától a ujranyitvabp.bkik.hu honlapon olvashatók.

Kapcsolódó írásaink