Gazdaság

Egyedi startup programba várják az innovatív ötlettel jelentkezőket

Klímainnovációs közösség

A Startup Plastic Surgery inkubációs programba olyan magyar startupokat várnak, amelyek ötleteikkel megoldást nyújtanak a műanyagok által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra; az érdeklődők június 20-ig jelentkezhetnek a Startup-plastic.hu oldalon – közölte a program szervezője, a Klímainnovációs Közösség az távirati irodával tegnap.

Kiemelték, a program végén a legjobb csapatok akár 15 millió forintos befektetést is kaphatnak, az MFB-csoporthoz tartozó Hiventures kockázati tőkebefektető inkubációs befektetési programján keresztül. A négy hónapos program alatt a szervezők mellett a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének szakmai mentorai segítik a startupok munkáját, hogy gazdaságilag életképes vállalkozás jöhessen létre – emelték ki.

A Klímainnovációs Közösség 2013 óta több mint 200 startupot támogatott: mentorálást biztosítottak számukra, illetve egymillió eurónyi vissza nem térítendő támogatást osztottak szét a legjobb csapatok között olvasható a közleményben. A közösség 2020-ban indította el a Startup Plastic Surgery programját, amely innovatív megoldásokra fókuszál.

Kapcsolódó írásaink

Átadták az idei Jedlik Ányos-díjakat

ĀIdén a koronavírus-járvány ellen küzdő kutatóknak, orvosoknak, valamint a szellemitulajdon-védelem terén kiemelkedően teljesítő szakembereknek ítélték oda