Gazdaság

Kedvező OLAF-jelentés hazánkról

Feltárt baloldali botrányok

Az európai csalás elleni hivatal (OLAF) tegnap bemutatott 2020-ban elkészült éves jelentésében a 2016 és 2020 közötti időszakban feltárt és kivizsgált csalási eseteket foglalják össze.

A Magyarországra vonatkozó adatok sokat javultak, annak ellenére, hogy a Gyurcsány-kormány idején elkövetett gigászi korrupciós ügyek még mindig súlyosan lerontják a statisztikát – közölte Kósa Ádám Fideszes Európai Parlamenti képviselő. Kifejtette, ilyen a négyes metró ügye is. A 2016-ban zárult nyomozás eredménye az volt, hogy az 500 milliárd forint értékű beruházásból a csalásban érintett összeg legkevesebb 167 milliárd forint.

A magyar baloldal évek óta európai politikai hisztériát kelt Magyarország ellen, hazug módon mantrázva, hogy Magyarországon szabálytalanul használják fel az uniós forrásokat. A valóságban viszont a magyar hatóságok és az OLAF szakembereinek kemény és eredményes munkájának köszönhetően az előző évekhez képest tavalyra jelentősen csökkentek a csalási esetek, javultak a magyarországi mutatók.

Az OLAF által feltárt ügyekben a magyar hatóságok vádemelési aránya például messze a 37 százalékos uniós átlag felett van, a negyedik legjobb érték a maga 67 százalékával. Magyarország 2010 óta zéró toleranciát alkalmaz a korrupciós ügyekben – tette hozzá Kósa Ádám.

Kapcsolódó írásaink