Gazdaság

Budapesten a legolcsóbb a lakossági földgáz átlagára

Megjelent a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) májusi nemzetközi árösszehasonlító vizsgálata. Az adatok szerint a földgáz lakossági átlagára a vizsgált európai fővárosok közül továbbra is Budapesten a legalacsonyabb. A lakossági gázárak tekintetében a magyar főváros 2019 szeptembere óta őrzi vezető pozícióját.

Budapesten a legolcsóbb a lakossági földgáz átlagára
Magyarországon a legolcsóbb a gáz az EU-ban
Fotó: MH

A MEKH nemzetközi sztenderdek alapján kidolgozott havi árösszehasonlítása az európai fővárosok villamosenergia- és földgáz árait mutatja be. A szolgáltatók és a szabályozó hatóságok adatai alapján kiszámított végfelhasználói árinformációk szerint a magyar lakossági fogyasztók továbbra is Európa legalacsonyabb energiaáraival kalkulálhatnak.

2021 májusában a villamos energia lakossági átlagára Budapesten 10,40 eurócent volt kilowattóránként, ami a felmérésben szereplő fővárosok körében a második legalacsonyabb ár, míg az uniós fővárosok között a legolcsóbb.

A lakossági fogyasztók számára biztosított földgáz átlagárát tekintve Budapest továbbra is őrzi a vezető pozícióját, azaz a vizsgált fővárosok közül nálunk a legolcsóbb a földgáz, 2.81 eurócent kilowattóránként. A tendencia 2019 szeptembere óta töretlen, azaz az elmúlt 20 hónapban folyamatosan Budapesten volt a legkedvezőbb a lakossági gázár.

Kapcsolódó írásaink

Gigadugók dühítik fel a budapesti autósokat

ĀFürjes Balázs a főpolgármesternek: Pár liter sárga festék ötletszerű szétlocsolásával és a felújítások észszerűtlen, összevissza hegesztésével csak megbénítani lehet a várost