Gazdaság

Ma kiderül, változtat-e az alapkamaton a jegybank monetáris tanácsa

Hétindító

A jövő heti statisztikai tájékoztatási naptárban munkaerőpiaci és kereseti statisztika is szerepel, megkülönböztetett figyelemre a monetáris tanács májusi kamatdöntő ülése tarthat számot.

Ma tartja soron következő kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa. A testület legutóbbi ülésén változatlanul hagyta az alapkamat 0,60 százalékos szintjét, és nem változtatott a mínusz 0,5 százalék és 1,85 százalék közötti kamatfolyosón sem. A tanács legutóbb tavaly júliusban változtatott az alapkamaton, 15 bázisponttal csökkentette azt, előtte júniusban hajtott végre ugyanilyen vágást, így mérsékelve a 2016. május 25. óta 0,90 százalékos kamatot.

Csütörtökön a foglalkoztatottság-munkanélküliség áprilisi, pénteken a keresetek márciusi adatait teszi közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Februárban a bruttó és a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset egyaránt 9,8 százalékkal nőtt tavalyhoz képest. A kedvezmények figyelembevételével számított nettó kereset pedig 9,5 százalékkal emelkedett.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom