Gazdaság

Közös felelősségünk a biológiai sokféleség megőrzése

Aktív védelmi intézkedések

Az élővilág sokszínűségének megóvására és a biológiai sokféleséget veszélyeztető jelenségekre hívja fel a figyelmet világszerte a biológiai sokféleség világnapja – írta az Agrárminisztérium (AM) szombati közleményében.

Magyarországnak kiemelkedő természeti értékei vannak európai összehasonlításban, változatos ökológiai adottságai kedvezőek a biológiai sokféleség szempontjából. Kiemelték: az élővilág sokszínűségének megőrzése mindannyiunk közös feladata és felelőssége.

Elkezdődött Magyarország új nemzeti biodiverzitás-stratégiájának kidolgozása, amely a következő évtizedre vonatkozó fő célkitűzéseket és a hozzá kapcsolódó intézkedéseket határozza meg, annak érdekében, hogy az élővilág meglévő változatossága hosszú távon is fennmaradjon.

Az AM elkötelezett a biológiai sokféleség megőrzése mellett. Az aktív védelmi intézkedéseknek köszönhetően az elmúlt években több mint százezer hektáron történt élőhely-rekonstrukció, ami nagyban segíti az élővilág sokszínűségének növelését és fenntartását.

Kapcsolódó írásaink