Gazdaság

Az Agrárminisztérium kiemelten kezeli az erdei turizmus fejlesztését

Természetvédelmi újítás

Az Agrárminisztérium (AM) irányítása alá tartozó erdőgazdaságok 2010 óta kiemelten foglalkoznak az erdei turizmus fejlesztésével – mondta Szentpéteri Sándor, az AM erdőkért felelős helyettes államtitkára tegnap a Soproni-hegységben található Hidegvízvölgyben, ahol átadták a Tanulmányi Erdőgazdaság (TAEG) Zrt. Roth Turistaházát.

Hozzátette, eddig több mint húszmilliárd forintot fordítottak kilátók, ökoturisztikai központok, erdei iskolák és erdei vasutak fejlesztésére, és hasonló nagyságrendet képviselnek a folyamatban lévő projektek is. A koronavírus-járvány ideje alatt az erdőgazdaságok adatai szerint országosan átlagosan huszonöt-harminc százalékkal emelkedett a látogatók száma, de az ismertebb helyeken négyszer-ötször annyian fordultak meg, mint korábban.

A helyettes államtitkár elmondta még, hogy az ökoturisztikai fejlesztésekbe fektetett összeg valójában a társadalom jólétébe fektetett összeg. Szentpéteri Sándor nyomatékosította, hogy Sopron új lehetőségek kapujában áll, a TAEG Zrt. év elejétől a Soproni Egyetemet fenntartó alapítványhoz került, amelyhez később az Erdészeti Tudományos Intézet is csatlakozott, ezáltal új felsőoktatási struktúra kialakítása, valamint új oktatási és kutatási szemlélet meghonosítása vált lehetővé.

Kapcsolódó írásaink