Gazdaság

A terménytárolók, -szárítók és -tisztítók támogatására is lehet pályázni

Agráriumprogram

Az Agrárminisztérium a megújuló vidék, megújuló agráriumprogram keretében ötvenmilliárd forintos keretösszeggel hirdet pályázatot a terménytárolók, –szárítók és –tisztítók támogatására – jelentette be Nagy István agrárminiszter tegnapi sajtóközleményében.

A támogatási kérelmek benyújtására 2021. augusztus 2-től lesz lehetőségük. Az agrártárca vezetője kiemelte, a szántóföldi növénytermesztés technológiai színvonalemelésének központi kérdése a megtermelt és betakarított szántóföldi termények szakszerű tisztítása, tárolása és szárítása.

A minőség megóvása és a tárolási veszteségek minimalizálása csak megfelelő műszaki színvonalú tárolókban, a legkorszerűbb szárító és tisztító berendezések alkalmazásával lehetséges. Továbbá a támogatási kérelmek értékelése során többletpont jár a környezeti szempontok érvényesítésekor, a térségi szempontoknak való megfelelés esetén és az energiahatékonyság javításra irányuló tevékenység, valamint a megújuló energiaforrást hasznosító technológia fejlesztése vagy kiépítése esetén – magyarázta.

Kapcsolódó írásaink

Gazdabarát agrárpolitika

ĀA vidék természetes gazdasági ereje az agrárium és az élelmiszer-előállítás, a kormány az ebben rejlő lehetőséget kívánja kiaknázni – mondta Feldman Zsolt államtitkár