Gazdaság

Ismét összeült a Nemzeti Állatvédelmi Tanács

Új stratégia

Magyarországot öt éven belül Európa élmezőnyébe kívánják juttatni az állatvédelem területén, ezt a célt támogatja a Nemzeti Állatvédelmi Tanács megalakulása is – jelentette ki a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos a testület ülésén tegnap .

Óvádi Péter elmondta, hogy elengedhetetlen meghallgatni a véleményét mindenkinek, aki tenni szeretne az állatvédelem ügyében, a nagy sikerrel zárult állatvédelmi online kérdőívre reagálva, amelyet több mint 262 ezren töltöttek ki. Már több intézkedés is született a felelős állattartás, az ivartalanítás, a szaporítók elleni fellépés, valamint a civil szervezetek támogatása témaköreiben – közölte tegnap a lapunkkal az Agrárminisztérium.

A miniszteri biztos elmondta, hogy a Nemzeti Állatvédelmi Program egy olyan hosszú távú stratégiává nőné ki magát, amely több területre is összpontosítva szeretné kezelni az állatvédelem területén meglévő és fellépőproblémákat. A közleményben még kiemelte a miniszteri biztos a felelős állattartás jelentőségét, amellyel kapcsolatosan a NÉBIH-hel közösen szeptembertől indul egy online, ingyenes és önkéntes edukációs program Gazdijogsi néven.

Kapcsolódó írásaink

Megalakult a Nemzeti Állatvédelmi Tanács

ĀA magyarok felelős gondolkodását, az élővilág iránti tiszteletét tükrözi, hogy több mint negyedmillióan vettek részt a kormány által indított állatvédelmi online párbeszédben - mondta Nagy István