Gazdaság

Matolcsy: Egyszer van lehetőség az életben előnyös alkukra

Az egyik legsikeresebb afroamerikai alapkezelő, John Rogers azt javasolja, hogy a győzelemhez kissé helyezkedjünk szembe a többség nézőpontjával, ezzel úgy érezzük majd magunkat, mint a partra vetett hal - írta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a novekedes.hu portálon megjelent cikkében, amelyben a a „Taking a contrarian view to beat markets and prejudice" (A piacok és az előítélet legyőzése ellentétes álláspont kialakításával) című cikkre reagált. (FT, 2021. április 5.)

Matolcsy: Egyszer van lehetőség az életben előnyös alkukra
Matolcsy György jegybankelnök
Fotó: MH

Az önálló gondolkodás elsajátításához valóban gazdag környezetre van szükségünk, és hinnünk kell a pontos információknak és a vitáknak - emelte ki a jegybankelnök.

„Különösen igaz ez a közép-európai feltörekvő gazdaságok új befektetőire, ahol a jelenlegi válság különleges üzleti lehetőséget kínál azok számára, akik szembehelyezkednek a többségi véleménnyel. Új kezdő vállalkozások, gyorsan növekvő kis- és közepes vállalatok, új, internet alapú szolgáltatások, új technológiák, még az újonnan bejegyzett SE cégek is megérdemlik az időnket és a pénzünket” - mutatott rá Matolcsy.

„Legyen eltérő a véleményünk vagy inkább ne is létezzünk: ez itt a kérdés” - zárta sorait a jegybankelnök,

Kapcsolódó írásaink