Gazdaság

Megújulva készültek a nyitásra

„Sok még a munka közvetlenül a vendégek fogadása előtt is, csak a medence feltöltése 24 óra, emellett a kerti tavakat is takarítják, de készen állnak”

Az elmúlt hónapokat igyekeztünk hasznosan eltölteni, új feladatokat találni a munkatársaknak. Felújítottuk a wellnessrészleget, nagytakarítottunk, kertészkedtünk, kerítést festettünk – lényegében mindenki csinált mindent – mondta lapunknak Fancsali Gábor, a Budapest Airport Hotel Stáció szakmai igazgatója.

Megújulva készültek a nyitásra
A hotelban mindenáron ragaszkodtak ahhoz, hogy a munkatársakat megtartsák
Fotó: MH/Katona László

Az elmúlt egy évet tragédiaként élte meg a szállodai szektor. A Hotel Stáció ugyanakkor még aránylag szerencsés helyzetben volt, ugyanis a létesítmény egy hibrid szálloda, ami annyit tesz, hogy hétköznap nagyrészt üzleti okokból érkeznek a vendégek, a hétvége folyamán, illetve ünnepnapokon pedig szabadidős tevékenység céljából – mondta lapunknak Fancsali Gábor, a Budapest Airport Hotel Stáció szakmai igazgatója.

Kitért arra, hogy tavaly márciustól júniusig kellett zárva tartaniuk, ezen időszak alatt át kellett gondolniuk, hogyan tovább. A hotel Vecsésen található, így a legtöbb vendégük a repülőtérről vagy a környéken lévő üzleti körök­ből érkezett, 2020 során azonban elkezdtek a belföldi vendégkörre koncentrálni, ugyanis a szálloda wellnessrészleggel is rendelkezik, így alkalmas szabadidős vendégek fogadására.

A novemberi korlátozásig ez jól jött – tette hozzá Fancsali Gábor. Novembertől nem zártak be, üzleti célból fogadhattak vendéget, de a kapacitás kihasználtsága így is tíz és húsz százalék közötti volt, hiszen a harmadik fő szegmensük a rendezvények, és azok be voltak tiltva az elmúlt időszakban. A szállodaigazgató elmondta még, egy dologhoz ragaszkodtak, hogy a munkatársakat megtartsák, ugyanakkor ez nagy kihívást jelentett számukra.

Ehhez segítségképp igénybe vették a bértámogatást, de ez csak olyan helyzetben tudott működni, ahol a tulajdonosoknak volt tartalékuk, és hajlandóak is voltak finanszírozni a veszteségeket. Az elmúlt hónapokat igyekeztek hasznosan eltölteni, új feladatokat találni a munkatársaknak, így, ahogy fogalmazott – mindenki csinált mindent – kerítést festettek, nagytakarítottak, kertészkedtek. Elújságolta, hogy beruházás is történt, a medencetér teljes átalakításon esett át, és izgatottan várják a vendégeket a megújult szállodába.

Az elmúlt egy év azzal telt, hogy mindig abban bíztak, jobb lesz a vírushelyzet, és most szinte hihetetlen számukra, hogy lassan újra megnyithatják kapuikat a vendégek előtt. Mint mondta, sok még a munka közvetlenül a nyitás előtt is, csak a medence feltöltése 24 óra, emellett a kerti tavakat is takarítják, de készen állnak a nyitásra. A jövő még mindig bizonytalannak tűnik számukra, nem tudják, mik a kilátások, hiszen külföldön le van maradva az átoltottság, határnyitásról se hallott még, és ők nagyban függnek a repülőtértől. Bíznak abban, hogy minél hamarabb visszaáll a világ a régi kerékvágásba, és ők is visszatérhetnek a régi színvonalra az elmúlt egy év lelki megterhelése után.

Kapcsolódó írásaink

Újraindul a turizmus

ĀGuller Zoltán: Magyarország a többi uniós tagállamhoz képest csaknem kétszeres sebességgel halad az oltásokkal