Gazdaság

A filmszínházak is készenlétben

Ünnepek alkalmával online értékesítettek ajándékjegyeket

A mozihálózat a szabályok maximális betartására törekszik, emellett a munkatársakat képezni, pótolni kell, többek között ezért képlékeny még a nyitási dátumuk – mondta lapunknak a Buda Andrea, a Cinema City marketing- és PR-igazgatója.

Tekintettel arra, hogy a Cine­world csoport a világ második legnagyobb filmszínházhálózata, szerencsésebb helyzetben vannak egy pici mozinál, hiszen stabil háttérrel rendelkeznek, azonban őket is megviselte az elmúlt egy év. Buda Andrea, a Cinema City marketing- és PR-igazgatója lapunk kérdésére beszámolt arról, hogy a cég végig megtartotta állandó kollégáit, kb. 150 főt, köztük is többen az üzemeltetésben vesznek részt.

Viszont a legtöbb munkatársat – akik jegykezelők, büfések, pénztárosok, kávézóban vagy VIP-ban alkalmazottak voltak – nem tudták megtartani. Ennek az az oka, hogy ők diákok lévén, iskolaszövetkezeten keresztül foglalkoztatták őket. Ez az egyik oka annak, hogy bizonytalan számukra a nyitás, hiszen új embereket kell felvenniük, akiket tréningezni kell, illetve a régiekre is ráfér a továbbképzés, ugyanis a kártyahasználat kapcsán új feladatokkal bővültek az eddigiek, ezért a mozihálózat úgy döntött, nem nyitnak ki rögtön.

A jó hír az, hogy sok film vár bemutatásra, azonban az már biztos, hogy lesz filmtorlódás, ugyanis még nincsenek fix premierdátumok. Buda Andrea elmondta még, a premierek tolódásának egyik oka, hogy sok olyan film van, ami a 12–18 éves korosztályt célozza meg. A jelenlegi szabályok értelmében ők csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel mehetnek moziba, viszont ez a korosztály jellemzően már nem a szüleivel jár szórakozni. Ha a fiatalok csak ilyen feltételek mellett látogathatják a  létesítményeket, akkor a forgalmazók nem hozzák ki a kasszasiker filmeket – magyarázta.

A mozihálózat szeretne minden szabályt betartani, így még képlékeny a nyitási dátumuk, lesz olyan mozi, ami kinyit, de ők még biztosan nem. Ennek több oka van, rengeteg a megválaszolatlan kérdés, és a fent említettek mellett a büfé raktárkészletét is fel kell tölteni. Technikai probléma nincs, a mozik nyitásra készen állnak, felújították a gépeket, karbantartják őket – tette hozzá.

A PR-igazgató elmondta, az világosan látszik, a nézőknek van igénye a filmekre, ünnepek alkalmával online értékesítettek ajándékjegyeket, amire volt érdeklődés. Beszámolt arról a döntésről is, hogy ha kinyitnak, azok a családok, baráti társaságok, akik együtt vesznek jegyet és együtt érkeznek, egymás mellé ülhetnek majd, mellettük viszont biztonsági okokból ki fognak hagyni egy-egy széket, bár erre senki sem kötelezi őket. Emellett az is biztos, hogy a moziban dolgozók maszkban fogadják a nézőket, és a kézfertőtlenítő állomások is ugyanúgy megtalálhatóak lesznek – ismertette.

Kapcsolódó írásaink

Megújulva készültek a nyitásra

Ā„Sok még a munka közvetlenül a vendégek fogadása előtt is, csak a medence feltöltése 24 óra, emellett a kerti tavakat is takarítják, de készen állnak”

Újrainduló kulturális élet

ĀSzázhuszonöt párna a Műcsarnok lépcsőin – Nyit az Uránia – Kiállítás a Várnegyedben:izgalmas tárlaton mutatják be a budai Vár századfordulós és mai, nagyívű fejlesztéseit