Gazdaság

Meghosszabbítható egyes támogatások kötelezettségvállalási időszaka

Speciális szabályok

Meghosszabbítható egyes támogatások kötelezettségvállalási időszaka, speciális szabályok érvényesek egyes agrár-környezetgazdálkodási és ökológiai gazdálkodási támogatások kifizetési igénylésének benyújtására – közölte az Agrárminisztérium tegnap.

A tárca ebben az évben lehetőséget teremtett az Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés és az Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása felhívások folytatására, illetve egyes támogatások kötelezettségvállalási időszakának meghosszabbítására.

A közleményben felhívták a kedvezményezett gazdálkodók figyelmét, hogy amennyiben a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítása iránti kérelmet, illetve kötelezettségátvételi kérelmet nyújtottak be, úgy a 2021. évre vonatkozó kifizetési igényléseiket – a valóságnak megfelelően és a hosszabbításra irányuló nyilatkozatok figyelembevételével – abban az esetben is szíveskedjenek benyújtani az egységes kérelem keretében, amennyiben jogerős módosított támogatói okirattal még nem rendelkeznek.

A kifizetési kérelem határidőben történő benyújtása tehát a módosított támogatói okirat hiányában is szükséges. További információk a Palyazat.gov.hu és az Mvh.allamkincstar.gov.hu oldalakon érhetők el.

Kapcsolódó írásaink