Gazdaság

Újabb milliárdos egészségipari beruházások valósultak meg

Támogatási program

Termőre fordultak az egészségipari beruházási támogatás fejlesztései, most újabb három beruházás valósult meg, összesen 2,5 milliárd forintból – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán tegnap.

Újabb milliárdos egészségipari beruházások valósultak meg
Varga Mihály
Fotó: MH

Az F-Team Kft. a megelőzésben fontos automata fertőtlenítő gépsort állított üzembe 825 millió forintos beruházással Jászteleken. A Karsai Alba Kft. több mint 1,1 milliárd forintos fejlesztéssel maszkok és immunerősítő vitamintabletták csomagolásának előállítását kezdte meg Székesfehérváron, a Prement Kft. pedig félmilliárd forintos beruházásból 3D-s nyomtatással állíthat elő orvosi eszközöket győri üzemében – ismertette. Varga Mihály arra is kitért, hogy Magyarország ipara az elmúlt néhány hónapban több területen erősödött, a maszkok tekintetében önellátóvá vált az ország.

A Vajda-Papír Kft. dunaföldvári üzeme az elmúlt két hónapban több mint 38 millió sebészeti maszkot gyártott és értékesített. A koronavírusos betegek gyógyulását segítő Favipiravirból az elmúlt egy hónapban 3,5 millió tablettát állított elő pilisborosjenői üzemében a Meditop Kft., és a támogatási program révén erősödött a fertőtlenítő berendezések fejlesztése és az oltáshoz használt eszközök gyártása is az országban – jelezte a pénzügyminiszter.

A tárcavezető a napokban azt is bejelentette, hogy mintegy tízmilliárd forint értékben valósul meg egészségipari beruházás a Nyírségben a tavaly indított Egészségipari támogatási program segítségével.

Kapcsolódó írásaink