Gazdaság

Megjelent az internetes szolgáltatóknak szóló felhívás a kompenzációról

Távközlési támogatás

A digitális oktatásban tanuló diákok, családjaik és tanáraik számára elérhetővé tett ingyenes internet szolgáltatásra eddig mintegy 280 ezer igény érkezett.

A kisebb szolgáltatók mától nyújthatnak be egyedi támogatási kérelmet kiesett bevételük kompenzációjára – hívta fel a figyelmet közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium tegnap (ITM). A nemzeti konzultáció válaszadóinak 90 százaléka támogatta, hogy a járvány idején az iskolás gyermeket nevelő családok és a tanárok számára legyen ingyenes az internet – emlékeztetett Solymár Károly Balázs.

Az ITM digitalizációért felelős helyettes államtitkára hozzátette, a kormány a kérésnek eleget téve tavaly novemberben a középfokú oktatási intézmények diákjai és pedagógusai számára,  márciustól az alapfokú oktatási intézményekben tanulók és tanítók számára is biztosította a lehetőséget. A kisebb ügyfélszámú, alacsonyabb árbevételű szolgáltatók arányosabb teherviselése érdekében az innovációs tárca felhívást tett közzé egyedi támogatási kérelmek benyújtására.

Kapcsolódó írásaink