Gazdaság

Elkezdődött az új típusú jegy- és bérletautomaták próbaüzeme

Egyszerűbb jegyváltás

Elkezdődött a MÁV-Start új típusú jegy- és bérletautomatáinak 60 napos utasforgalmi próbaüzeme, a 13 automatát a Nyugati pályaudvaron tesztelik – közölte a MÁV tegnap az MTI-vel.

A közleményben ismertetik, hogy az éles próbaüzemet követően, várhatóan nyár végén kezdődhet meg további 362 új típusú automata telepítése, így heti átlagban 15 darabbal bővül majd a MÁV-Start meglévő automata állománya 2022 februárjáig. Az új automaták beszerzésének összköltsége az eszközökkel és kiegészítő költségekkel együtt 4,6 milliárd forint. Az automatákat, közbeszerzési eljárás eredményeként a Traco Zrt. szállítja.

Az új készüléket a győri, az esztergomi, a szobi, a veresegyházi, a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi, a hatvani, a ceglédi, az újszászi, a lajosmizsei és a kunszentmiklós-tassi vasútvonalon telepítik majd. Az automaták közül 100 kizárólag bankkártyás, 275 pedig vegyes fizetésre is alkalmas. A MÁV az első automatákat 2013-ban állította forgalomba. A MÁV adatai szerint 2021-ben a jegyek 45,2 százalékát jegypénztárban veszik az utasok.

Kapcsolódó írásaink