Gazdaság

Mintegy 950 milliárd forint a vidékfejlesztési program idei kerete

Jelentős agrárberuházások valósulhatnak meg

A Vidékfejlesztési programban idén több mint 950 milliárd forint használható fel – mondta Nagy István agrárminiszter tegnap a Győr-Moson-Sopron megyei Beleden, ahol az Extra Tej Termelő Kft.-nek támogatói okiratot adott át a szarvasmarhatelep fejlesztésére.

Mint kiderült, körülbelül 550 millió forinttal segíti a kormány a mintegy egymilliárd forintos beruházást. Nagy István hangsúlyozta, hogy a 950 milliárdos programmal megnyithatják az utat a versenyképességet, a hatékonyságnövelést és a gazdaság dinamizálását szolgáló, értékteremtő fejlesztések előtt, emellett pedig támogathatják a vállalkozások innovatív fejlesztéseit, digitális átállásukat és a hatékonyságuk növelését célzó beruházásokat.

Az agrártárca vezetője hozzátette, hogy a célzott támogatásoknak köszönhetően a beruházási kedv fokozódik, tavaly az állattartó telepek fejlesztésére kiírt pályázat keretösszegét, népszerűségének köszönhetően ötvenmilliárd forintról 260 milliárd forintra emelték.

Nagy István azt is hangsúlyozta, hogy minden megfelelő pályázatot támogatnak és május végéig a legtöbbről döntenek. Kiemelte, hogy a pályázatok segítségével a marhatartó ágazatban csaknem negyvenezer férőhely létesítése vagy korszerűsítése valósulhat meg, összesen négyszázezer négyzetméter istálló és egyéb építmény, terület épülhet vagy újulhat meg.

Kapcsolódó írásaink