Gazdaság

A feltételezettnél több fiatalt érinthet az adómentesség

Kedvező foglalkoztatottsági adat

Sokkal több fiatalt érinthet a 25 év alattiak személyijövedelemadó-mentessége, amely jövőre lép életbe, mint azt feltételezték – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. a Világgazdaság keddi cikke szerint.

Beszámoltak arról, hogy az adómentességgel kapcsolatban korábban nagyságrendileg 280 ezer érintettről lehetett olvasni. Ez az adat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) korcsoport szerinti foglalkoztatottsági adataiból származik, amellyel az éves átlagos foglalkoztatottságot mérik.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2019-es évre vonatkozó bevallási adatai szerint viszont 460 ezer fiatalt fog érinteni a változás. A GKI rámutatott, hogy a nagy eltérés egyik oka, hogy a 25 év alattiak jelentős része idénymunkásként vagy időszakosan dolgozik, ezért csak részlegesen kerülnek be a KSH statisztikáiba. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy ezeknek a fiataloknak csak időszakosan nyújthat segítséget a kedvezmény.

Kapcsolódó írásaink

Ismét nőtt az ipari termelés

ĀA kormány a járvány harmadik hullámában is fontosnak tartja a vállalkozások megerősítését, így a bértámogatások mellett a beruházások ösztönzésével is segíti őket

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom