Gazdaság

Tavalyelőtt alapított cégek is igényelhetik a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt

Gazdaságélénkítő intézkedések

A Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB) beérkezett vállalkozói igények alapján április 12-től azok a 2019-ben alapított vállalkozások is igényelhetik a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt, amelyek az alapítás évében pozitív üzemi eredményt értek el.

Az MFB tájékoztatása szerint több más feltételt is módosítottak, így még több mikro-, kis- és középvállalkozás (kkv) igényelhet kamatmentes kölcsönt a koronavírus-járványt követő újraindítási célokhoz. A módosítások között említette a bank, hogy a kkv-k és az egyesületek mellett már nonprofit kft-k is igényelhetik a maximum tízmillió forintos hitelt.

Fontos változás az is, hogy a 2021. március 8. előtti időszakban történt ötvenszázalékos vagy azt meghaladó mértékű tulajdonosváltás már nem kizáró ok a hitel felvételénél, az ilyen jellegű tranzakciók csak ezt a dátumot követően nem engedélyezettek a hitelfelvétel szempontjából. Az egyszerűbb és átláthatóbb kitöltés érdekében külön kölcsönkérelmi nyomtatvány készült az egyéni vállalkozó hiteligénylőknek, illetve a gazdasági társaságoknak.

Kapcsolódó írásaink