Gazdaság

Emelkedett az elektronikai termékek gyártása

Makrogazdasági hétindító

Szerdán teszik közzé az ipari termelés februári adatának második becslését. Az április 8-án kiadott első becslés szerint az ipari termelés februárban 1,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit a januári 6,7 százalékos visszaesés után.

Munkanaphatástól megtisztítva 3,9 százalékkal nőtt a termelés. Az előző hónaphoz képest 4,8 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanappal kiigazított ipari kibocsátás. A számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása nőtt, ugyanakkor a legjelentősebb súlyú járműgyártás nagyobb mértékben csökkent. Csütörtökön az építőipari termelés februári statisztikáját közli a Központi Statisztikai Hivatal.

Januárban az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint tizenegy százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál, mindkét építményfőcsoport termelése bővült, az épületeké tíz százalékkal, az egyéb építményeké 12,8 százalékkal.

Kapcsolódó írásaink

Folyamatosan nő a bérek reálértéke

ĀLátványosan bővültek a keresetek 2010 óta a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint – A hazai jövedelmek medián- és átlagos értéke megegyezik az uniós mutatókkal

Ismét nőtt az ipari termelés

ĀA kormány a járvány harmadik hullámában is fontosnak tartja a vállalkozások megerősítését, így a bértámogatások mellett a beruházások ösztönzésével is segíti őket