Gazdaság

Több tízmilliós bírságot szabott ki az MNB a CIG biztosító korábbi vezetőire

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összesen 36 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (CIG EMABIT) korábbi felsővezetőire, illetve szakmai vezetőire, mert személyi felelősségük is volt abban, hogy a cég az olaszországi határon átnyúló tiltott tevékenységet végzett - közölte a jegybank csütörtökön.

A jegybank személyi felelősséggel is összefüggő célvizsgálatot végzett a CIG EMABIT-nál az olaszországi határon átnyúló kezesi és garanciabiztosítási tevékenységének áttekintésére, mivel korábban a biztosító válsághelyzetére tekintettel megtiltotta, hogy a kezesség és garancia ágazatba tartozó új biztosításokat kössön vagy a régieket meghosszabbítsa.

A célvizsgálat során a jegybank több szabálytalanságot, mulasztást állapított meg.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom