Gazdaság

Matolcsy György: A bizonytalanság a kreativitást táplálja

Tökéletesen egyetértek Perpetua Kirbyvel (és Rebecca Webb-bel) abban, hogy ha nyitottak vagyunk a bizonytalanságra, azzal a kíváncsiságunkat, a mélyen szántó gondolatokat és a reményt tápláljuk - írja Matolcsy György jegybankelnök a novekedes.hu oldalon, a Financial Timesban megjelent, a „The kids are all right but uncertain - and that's OK” (A gyerekek rendben vannak, csak bizonytalanok - és ez jól is van így) című cikkre reagálva.

Matolcsy György: A bizonytalanság a kreativitást táplálja
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A Magyar Nemzeti Bank elnöke úgy fogalmaz, a világjárvány végett vetett annak, hogy a biztos buborékokat keressük. Mindannyian beléptünk egy furcsa kvantumvilágba, ahol a játszma neve: a bizonytalanság.

Ugyanakkor ez a kreativitás, a víziók, a nagy álmok, a nagyszabású projektek és a tehetséges emberek új világa. Az 1970-es években kezdődött technológiai forradalom úgy tűnik folyamatos forradalommá vált, amely végül a pénzt és a tőkét, tehetséggel és kreativitással helyettesíti - teszi hozzá.

Matolcsy azt írja, pontosan a bizonytalanság az, ami kibontakoztatja a tehetséget és a kreativitást azáltal, hogy megerősíti a kíváncsiságot, a mélyen szántó gondolkodást, valamint táplálja az álmokat és reményeket.

A bizonytalanság, épp úgy, mint a világegyetem, a barátunk, csak néha mindketten vetélytársnak tűnnek - zárja sorait a jegybankelnök.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom