Gazdaság

A MEKH pénteki nyitást javasol a közműszolgáltatók ügyfélszolgálatainak

Az országos korlátozások fokozatos enyhítésével a közmű­szolgáltatók ügyfélszolgálati irodáira vonatkozó kötelező zárva tartás is megszűnt. A Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal (MEKH) arra hívja fel a szolgáltatókat, hogy gondos felkészülés után péntektől, az óvintézkedések maximális betartásával tegyék lehetővé az ügyfélszolgálatok látogatását, a fogyasztók számára pedig azt javasolja, hogy ha tehetik, továbbra is a digitális platformokon intézzék ügyeiket.

Mivel a beoltottak száma elérte a két és félmilliót, véget értek a közműszolgáltatók munkájára vonatkozó ideiglenes védelmi intézkedések is. Ennek alapján a közműszolgáltatók 2021. április 7-ét követően ügyfélszolgálati irodáikban is kötelesek biztosítani a fogyasztók fogadását.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lapunknak eljuttatott közleményében arra hívja fel a közmű­szolgáltatókat, hogy megfelelő és gondos felkészülés után ügyfélszolgálati irodáikban a pénteki nappal kezdődően tegyék lehetővé az ügyfélfogadást, és dolgozóik, valamint az ügyfelek egészsége érdekében továbbra is tartsák be a szükséges óvintézkedéseket.

A Hivatal javasolja továbbá az ügyfélszolgálati irodák időpontfoglaláshoz kötött látogatását, amellyel elkerülhető a felhasználók csoportosulása.

A MEKH a fogyasztókat arra kéri, hogy ha tehetik, akkor továbbra is elsősorban a szolgáltatók online felületein, mobilalkalmazásain, elektronikus és levelezési elérhetőségein keresztül intézzék ügyeiket, és csak a legszükségesebb esetben keressék fel az ügyfélszolgálatokat.

Ha mégis elkerülhetetlen a személyes ügyintézés, akkor az előre foglalt időpontra érkezzenek az irodákhoz, és fokozottan ügyeljenek az egészségvédelmi és távolságtartási szabályok betartására. A fogyasztóknak az irodák látogatása során követniük kell a szolgáltatók egészségvédelmi előírásait is, amelyek a szolgáltatók munkatársai és a fogyasztók biztonságát szolgálják.

Az ügyfélszolgálati irodák nyitva tartásáról, az időpontfoglalás lehetőségeiről és az irodákban bevezetett egészségvédelmi intézkedésekről a felhasználók a szolgáltatók honlapján, közösségi felületein, az irodáknál kihelyezett tájékoztatókon és a call centereken keresztül kaphatnak bővebb információt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom