Gazdaság

Matolcsy: Történések, történések és történések

Mindannyian ismerjük a brit miniszterelnök válaszát a nagyon is személyes kérdésre: Mi az amitől fél, miniszterelnök úr? „A történések, történések és a történések, kedves barátom" - idézte fel Matolcsy György jegybankelnök a novekedes.hu portálon megjelent cikkében. 

Sokan érzik már a parti végét, mert látják azokat a buborékokat, amelyek végül biztosan kipukkadnak majd. Ehhez azonban szükség van egy kiváltó tényezőre is, ami lehet akár a hosszú távú kamatlábak emelkedése - írta a jegybank elnöke egy, a Financial Timesben megjelent cikkre reagálva (Ruchir Sharma, FT, 2021. március 1.)

„Vagy a világjárvány újabb hulláma. Vagy ennek épp az ellenkezője: a járványt követő felvásárlási láz, amely alacsonyabb megtakarításokhoz vezet. Vagy okozhatja a magasabb inflációt beárazó kötvénypiac. Ötven évvel ezelőtt a német és a francia kormány elutasította Nixon Elnök, amerikai államkötvények vásárlására irányuló felhívását. Kövesd a pénz útját, és látni fogod: a geopolitika lehet az első számú kiváltó ok” - mutatott rá Matolcsy.

Kapcsolódó írásaink