Gazdaság

Huszonkét Tourinform iroda újult meg országszerte

A közel 110 tagú Tourinform hálózatból március végéig 22 iroda fejlesztése valósult meg egyenként átlagosan 20,5 millió forint értékű pályázati forrásból - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szerdán

Huszonkét Tourinform iroda újult meg országszerte
Huszonkét Tourinform iroda újult meg országszerte
Fotó: MTÜ

Kiemelték: a nyitás után a Tourinform irodák korszerűbb környezetben és több szolgáltatással fogadhatják majd a vendégeket.

A tavaly júniusban megjelent pályázat keretösszege 450 millió forint volt - ismertette az MTÜ. A támogatásokat a belsőépítészeti megjelenésre, új irodahelyiség kialakítására vagy konténeriroda telepítésére, illetve eszközbeszerzésre lehetett fordítani - részletezték. A pályázat eredményeképpen több helyen kerékpárok, e-rollerek és nordic-walking botok bérbeadásával, audio guide rendszerrel, csomagmegőrzővel, gyereksarokkal és kutyabarát elemekkel bővült a szolgáltatások köre - tette hozzá. A legtöbb helyen az iroda nyitva tartása is bővül, és főszezonban már heti 7 napon várják majd a vendégeket.

Az MTÜ arra is kitért, hogy a turizmus újraindításában kiemelt szerepe van a Tourinform hálózatnak, amely éves szinten 1,8 millió megkeresést kezel. Ezek az irodák ismerik legjobban Magyarország turisztikai kínálatát, kiemelt szerepük van a desztinációs élménylánc építésében - jegyezték meg a közleményben.

Kapcsolódó írásaink