Gazdaság

Akadálymentesen lehet majd megközelíteni a Keleti pályaudvar új utascentrumát

Több mint másfél milliárdos beruházás

Megkezdődik az utascentrum építése a Keleti pályaudvaron, a munkaterületet március 23-án át is adták a kivitelezőnek – mondta Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója tegnapi közleményben.

A várhatóan tizenegy hónapig tartó munkálatok után egy helyen lesz majd lehetőség a menetjegyváltásra, a belföldi és a nemzetközi utazással kapcsolatos ügyek intézésére. A pályaudvart akadálymentesen lehet majd megközelíteni az aluljárószint és a vágánycsarnok közötti mozgólépcsőn és liften egyaránt.

A MÁV szakemberei által megtervezett és a Budapest Fejlesztési Központtal együttműködve előkészített, mintegy 1,6 milliárd forint értékű beruházást a kormány és az Európai Unió Kohéziós Alapja társfinanszírozza, a munkákat a HC Építő Kft. és a Variabau Vegyesprofilú Építőipari és Kereskedelmi Kft. végzi – tájékoztatott Homolya Róbert. A további részletekből kiderül, hogy az akadálymentesített utascentrum a peronszint alatt, a jelenlegi belföldi pénztárak és az előttük lévő terület teljes átépítésével fog megvalósulni több mint ezerötszáz négyzetméteren.

A vezérigazgató arról is beszélt, hogy a megközelítőleg 250 négyzetméteres ügyféltérhez kapcsolódik kilenc menetjegypénztár és két személyes ügyfélszolgálati pult, amelyek közül az egyik akadálymentesített, továbbá egy szolgáltatásértékesítő iroda is, ahol a csoportos utazásokkal kapcsolatos igényeket lehet intézni.

Kapcsolódó írásaink