Gazdaság

Az építőipar az elmúlt évek egyik sikerágazata

Az építőipar az elmúlt évek egyik sikerágazata, a további fejlődéséhez, a modernizáláshoz a magyar kormány partnerséget kínál az ágazat szereplőinek - közölte az innovációs és technológiai miniszter pénteken Zalaegerszegen.

 Palkovics László a magyar állam és a Rheinmetall vegyesvállalataként épülő Lynx gyalogsági harcjárműgyár első tartóoszlopának beemelése kapcsán beszélt arról, hogy 2019-ben több mint 4400 milliárd forint volt az építőipar teljesítménye és hasonló nagyságrendű volt az építési alapanyagok, építőanyagok forgalma is.

A vírusjárvány ellenére csak kisebb megtorpanás volt az építőiparban tavaly, de ezt idén januárban már sikerült ledolgozni.

A kormány partnerséget kínál az ágazat szereplőinek, hogy az építőipari vállalkozások hightech színvonalú fejlesztéseket tudjanak végrehajtani, növeljék a hatékonyságukat, illetve minél inkább magyar szereplők legyenek a piacon - mondta a miniszter.
 

Kapcsolódó írásaink

Kilábalás előtt az építőipar

ĀAz állami lakásprogram bővítése és elsősorban a kedvezményes lakásépítési áfa bevezetése egyaránt növelheti a keresletet, így kedvezőnek tűnik az ágazat jövője

Fellendült a hazai építőipar

ĀAz idei évet tekintve bizakodásra adhatnak okot az uniós források felhasználása, az állami beruházások, valamint a gazdaságvédelmi akcióterv otthonteremtést segítő támogatási elemei