Gazdaság

Az alapfokú oktatásban tanulókra és dolgozókra is díjmentes internethasználat vonatkozik

Támogatás a családoknak

Ingyenes internetet kapnak az általános iskolák tanulói és pedagógusai is – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára szombaton a távirati irodával.

A közleményben Schanda Tamás azt írta, a kormány minden lehetséges eszközzel támogatja a magyar családokat, hogy minél kevesebb terhet okozzon nekik a járványhelyzet. Hozzátette, ennek érdekében tették elérhetővé tavaly ősszel a középiskolás tanulók és pedagógusok számára az ingyenes internetet, és ezért bővítették ki most a lehetőséget az alapfokú köznevelési intézmények mintegy hétszázhúszezer diákjára és több tízezer tanárára is.

Felidézte, a kormány tavaly novemberben tette ingyenessé a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatásokat a digitális munkarendre átállt középiskolai pedagógusok és tanulók számára a veszélyhelyzet idejére. A szolgáltatásra jogosultak, azaz az előfizetéssel rendelkező pedagógusok, diákok vagy a szüleik a szolgáltatóknál jelezhetik a díjmentesség iránti igényüket, illetve kezdeményezhetik a szolgáltatási díj jóváírását.

Kapcsolódó írásaink