Gazdaság

Jobban lehet tájékozódni a magyar élelmiszerekről

Fontos a húsfogyasztás

A fogyasztók alaposabb tájékoztatása, a fogyasztás növelése és a magyarországi feldolgozók támogatása érdekében tavaly július 15-től a nem előre csomagolt juh- és kecskehúsnál is táblán kell jelölni a származási országot – mondta Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára tegnap az MTI-nek.

Az intézkedés óta jobban lehet tájékozódni a magyar élelmiszerekről. Az államtitkár szerint a juhhús fogyasztásának régi hagyománya van, a modern konyhakultúrába is kiválóan beilleszthető.

Ennek ellenére Magyarország az évi egy személyre jutó 0,35-0,38 kilogramm juhhús fogyasztással messze elmarad az uniós átlagtól, ami meghatározóan a Brexit következtében 1,9 kilogrammról, 1,3 kilogrammra csökkent. A belföldi fogyasztás növekedésével viszont mind az állattartók, mind a feldolgozók biztosabb, stabilabb jövőt építhetnének – hangsúlyozta Erdős Norbert.

Kapcsolódó írásaink