Gazdaság

Harmadszor is változatlan maradt a munkanélküliségi ráta az unió átlagát nézve

Év eleji foglalkoztatási adatok

Decemberhez képest nem változott a munkanélküliségi ráta januárban a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet harminchét tagállamában – közölte tegnap a távirati iroda.

Az OECD honlapjára tegnap felkerült adatok szerint ez 1,6 százalékponttal felülmúlja a tavaly februárban mért szintet. Idén januárban a munkanélküliségi ráta a nők körében hét százalékra csökkent, a férfiak esetében 6,6 százalékon maradt, a tizenöt és huszonnégy év közöttiek körében pedig tizennégy százalékra mérséklődött.

Az euróövezetben 8,1 százalékon, az Európai Unióban pedig 7,3 százalékon stagnált januárban a ráta, már a harmadik egymást követő hónapban mérték ezt a szintet. A legjelentősebben, 0,2 százalékponttal csökkent a munkanélküliség Belgiumban, Hollandiában és Spanyolországban, míg ugyanennyi százalékponttal nőtt Lettországban, Litvániában, Portugáliában és Szlovákiában.

Az Egyesült Államokban ez a szám 6,3 százalékra esett, miközben Kanadában 0,6 százalékponttal, 9,4 százalékra nőtt. Magyarországon a munkanélküliségi ráta 4,9 százalékra emelkedett a decemberi 4,1 százalékról.

Kapcsolódó írásaink