Gazdaság

Nagy segítség lehet az online adóügyintézés

Digitális átállás

A régiós versenytársakkal szemben is nagy előnyt jelent az, hogy Magyarországon a cégek adóügyeiket elektronikusan intézik, és idéntől még a számlázás is online történik – tájékoztatta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára tegnap a távirati irodát.

A cégek már több mint egy évtizede elektronikusan intézik adóügyeiket, bevallásaikat is így küldik el.  Az Európai Unióban egyedülálló módon 2017 óta még az ellenőrzés is lefolytatható online - tette hozzá. A papírmentes megoldások gyorsak, egyszerűek, népszerűek és még a járványügyi kihívásokra is jó választ adnak.

A magyar adó-technológiai újítások révén egyszerűbbé vált a kapcsolattartás a könyvelőkkel, adótanácsadókkal is – mondta Izer Norbert. A digitális átállás legújabb mérföldkövére, az online számlázásra kitérve az államtitkár hangsúlyozta azt is, hogy az a gazdaságfehérítés és az adminisztrációcsökkentés mellett a koronavírus-válságban nagy segítséget jelent a vállalkozásoknak és az adóügyi szakembereknek is.

Kapcsolódó írásaink