Gazdaság

A korlátozással érintett szektorokra is kiterjesztik a bértámogatást

A korlátozással érintett szektorokra is kiterjesztik a bértámogatást és az adókedvezményt, ráadásul nemcsak a zárással érintett két hétre, hanem egész márciusra - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára szombaton a Facebookra feltöltött posztjában.

A korlátozással érintett szektorokra is kiterjesztik a bértámogatást
Az érintett vállalkozásoknál elengedik az önkormányzati és állami tulajdonban lévő üzlethelyiségek bérleti díját
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Schanda Tamás hozzátette, a kormány döntése értelmében az érintett vállalkozásoknál elengedik az önkormányzati és állami tulajdonban lévő üzlethelyiségek bérleti díját, ezen felül pedig a cégeknek bértámogatást és adókedvezményeket is biztosítanak.

Az államtitkár megjegyezte, a baloldal a magyar embereket és vállalkozásokat zsebelte ki, amikor válság volt. Az országnak azonban csak egyre rosszabb lett, az elhibázott stratégiájuk nem segített kilábalni a krízisből. Schanda Tamás úgy vélte, a baloldal nem tanul semmiből, így most is nyugdíjat vennének el, adót emelnének, a magyar családokat sarcolnák meg.

Objektum doboz

A jelenlegi kormány azonban támogatásokat nyújt, hogy miközben harcol a vírus ellen, a vállalkozásokat is védeni tudja.

„Csak együtt győzhetjük le a járványt! Tartsuk be a szabályokat, oltassuk be magunkat minél többen, és biztassuk erre a családtagjainkat, barátainkat is!” - fogalmazott az államtitkár a Facebookon.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom